У робопса Boston Dynamics з'явився більш бюджетний конкурент (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У робопса Boston Dynamics з'явився більш бюджетний конкурент (відео)

Технології&Авто
675
Цього тижня роботизований пес Spot від Boston Dynamics надійшов у вільний продаж. За просунутий механізм американська компанія просить значні $74 500. Однак прогрес не стоїть на місці, і команда інженерів з США і Німеччини змогла створити набагато більш доступний аналог.
Зовні Solo 8, створений інженерами Нью-Йоркського університету (США) та Інституту інтелектуальних систем ім. Макса Планка (Німеччина), дуже подібний до творіння Boston Dynamics. Звичайно, вигляд цей робот має трохи простіший, та й голови у нього немає, але от у своїх здібностях він нічим не поступається знаменитому Spot, принаймні в акробатиці.
У представленому відео показано, як Solo 8 справляється з перешкодами, утримує рівновагу і навіть стрибає. Більш того, якщо він перевертається на спину, роботу досить просто вивернути ноги у зворотний бік, щоб встати і продовжити рух. При цьому вага механізму злегка перевищує 2 кілограми.
Точна ціна виробництва Solo 8 не розкривається, проте більшість його компонентів можуть бути роздруковані за допомогою 3D-принтера. Важливо й те, що файли самих деталей поширюються за ліцензією з відкритим вихідним кодом. Конструкція робота також передбачає простоту його перепрограмування залежно від поставлених цілей.
Творці Solo 8 вважають, що на базі їх розробки інші команди зможуть створити ще більше видів чотириногих роботів.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас