Обшук в Асоціації міжнародних автоперевізників виявив "схеми" на більш ніж 300 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обшук в Асоціації міжнародних автоперевізників виявив "схеми" на більш ніж 300 мільйонів

Фондовий ринок
710
Служба безпеки України задокументувала фінансову угоду керівників Асоціації міжнародних перевезень із коштами учасників ринку, в результаті якої державі завдано багатомільйонних збитків.
Про це повідомляє пресцентр СБУ.
“Оперативники спецслужби встановили, що Асоціація протягом 2017-2020 років отримала від компаній, які займаються міжнародними пасажирськими і вантажними перевезеннями, понад 300 мільйонів гривень платежів і внесків. За версією слідства, керівництво громадської структури здійснювало обов’язкове страхування перевізників через афілійовану з директором компанію за завищеними тарифами. Більшу частину грошей посадові особи виводили “в тінь” через безтоварні операції з фірмами з ознаками фіктивності”, – йдеться в повідомленні.
За висновком експертів, через дії керівництва розцінки на послуги Асоціації українських перевізників були штучно завищені, а державний бюджет недоотримав десятки мільйонів гривень.
Правоохоронці провели в Києві та Київській області обшуки в офісі Асоціації, афілійованих страхових компаніях та фіктивних фірмах. Під час слідчих дій вилучено фінансові та бухгалтерські документи, що підтверджують проведення фіктивних операцій, печатки вітчизняних та іноземних компаній, через які кошти переводили у готівку. Виявлено також чорнові записи, чисті бланки фінансово-господарських документів підставних комерційних структур та велику суму неврахованої готівки.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас