Кількість безробітних в Україні за рік зросла на 76% - служба зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість безробітних в Україні за рік зросла на 76% - служба зайнятості

Особисті фінанси
578
Станом на 12 червня кількість безробітних в Україні становить 516 тис., що на 76% або 223 тис. більше, ніж на відповідну дату минулого року.
Про це повідомили в Державній службі зайнятості у відповідь на інформаційний запит.
“У зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19 відбулося скорочення попиту на робочу силу та суттєве зростання звернень громадян за допомогою у працевлаштуванні до центрів зайнятості. Станом на 12 червня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості, становить 516 тис. осіб, що на 76% або на 223 тисячі більше, ніж станом на відповідну дату минулого року (станом на 12 червня минулого року кількість зареєстрованих у службі зайнятості безробітних становила 293 тисячі осіб)”, – йдеться у відповіді на запит.
Зазначено, що з початку дії карантину, тобто з 12 березня по 11 червня, було зареєстровано 285 тис. безробітних, що майже вдвічі більше, ніж за відповідний період минулого року.
Зазначається, що на 12 червня 2020 року в базі даних Державної служби зайнятості налічується 53 тис. вакансій, що на 40% менше, ніж на відповідну дату минулого року.
З початку карантину роботодавці подали 161 тис. вакансій, що вдвічі менше, ніж за відповідний період минулого року. Попит спостерігається на робітників, які працюють з інструментами, обслуговуючий персонал, працівників сфери послуг і торгівлі, некваліфікованих працівників, професіоналів, фахівців, менеджерів і керівників.
“Під час карантину багатьма роботодавцями вводилися заходи щодо забезпечення дистанційної роботи працівників та надання послуг онлайн. Ці рішення не втратять своєї актуальності і після завершення карантину. Тому може залишитися попит на кур’єрів, онлайн-викладачів, ІТ-фахівців, особливо в області розробки сайтів тощо. При цьому вже зараз можна очікувати скорочення попиту на працівників у галузях, які не зможуть повноцінно функціонувати протягом певного часу після завершення карантину, зокрема, у туристичній сфері, ресторанному та готельному бізнесі, на авіаційному та залізничному транспорті, у сфері відпочинку та розваг тощо”, – зазначено у відповіді на запит.

Довідка Finance.ua:

  • Експерти розповіли, що чекає в Європі на українських заробітчан після карантину після того як країни ЄС знімуть карантин, частина українських заробітчан зможе повернутися до легальної роботи в Євросоюзі. При цьому через зростання безробіття ринок легальної роботи буде звужуватися. Однак попит на нелегальну робочу силу, навпаки, зростатиме.

Отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас