Бізнес очікує поправок до податкового закону "1210" найближчим часом: що зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес очікує поправок до податкового закону "1210" найближчим часом: що зміниться

Казна та Політика
1331
Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) очікує реєстрації в парламенті законопроекту з поправками до закону 466-IV про зміни до Податкового кодексу щодо удосконалення адміністрування податків (№1210) найближчим часом.
Про це повідомила виконавчий директор асоціації Ганна Дерев’янко в коментарі для Інтерфакс-Україна.
ЄБА дякує за конструктивну співпрацю і очікує, що найближчим часом новий законопроєкт зі змінами до Податкового кодексу буде зареєстрований у Верховній Раді і буде містити пропозиції, узгоджені з бізнесами та представниками органів державної влади під час зустрічей робочої групи”, – сказала Дерев’янко.
За її словами, на цьому тижні в Офісі президента відбулася вже четверта зустріч робгрупи з доопрацювання змін до Податкового кодексу з урахуванням закону 466, в якій взяли участь в тому числі представники ЄБА.
“Під час зустрічі було озвучено, що деякі пропозиції бізнесу враховані”, – вказала Дерев’янко.
Крім відстрочки застосування правил оподаткування доходів від контрольованих іноземних компаній (КІК), відстрочки норм щодо виконання нерезидентами функцій податкових агентів за операціями з деякими інвестиційними активами законопроєкт буде також пропонувати перехідний період для застосування низки інших правил.
“Наприклад, враховуючи, що зміна методу розрахунку податку на прибуток для іноземних представництв вимагає істотних змін податкового обліку підприємства, включаючи зміни в ПЗ, внутрішніх процедурах, реорганізації роботи бухгалтерської служби, бізнес запропонував відстрочити вступ цієї норми до 2021 року”, – вказала Дерев’янко.
Як очікується в новому законопроєкті буде уточнено, що податкове коригування щодо штрафів і пені за порушення законодавства не застосовується, поки зазначений штраф не сплачено платником податків.
“На останній зустрічі було, зокрема, узгоджено питання реєстрації (перенесення в СЕАРТ) залишків нових підакцизних товарів для суб’єктів, які використовують їх для власного споживання в технологічних процесах. Деякі позиції від спільноти були враховані частково, зокрема, застосування “ділової мети”, правил трансфертного ціноутворення, умовних дивідендів”, – зазначила виконавчий директор ЄБА.
Водночас низка пропозицій від бізнес-спільноти про підтримку бізнесу під час економічної кризи через коронавірус залишилися без розгляду, зокрема – про зниження навантаження на фонд оплати праці.
“Ми також сподіваємося, що на наступній сесії Верховної Ради у депутатів вистачить часу і політичної волі у керівництва країни на підготовку змін до Податкового кодексу з усіх питань, які залишилися без розгляду – ПДФО, ЄСВ, рента, акциз, уточнення низки дискреційних норм”, – додала Дерев’янко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас