Кожен третій доступний кредит для бізнесу "5-7-9%" - виданий Укргазбанком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен третій доступний кредит для бізнесу "5-7-9%" - виданий Укргазбанком

Особисті фінанси
27
Президентська програма «Доступні кредити 5-7-9%» стартувала взимку 2020 року і вже демонструє непогані результати. Попри карантин українські підприємці отримали 639 кредитів на суму 404,8 млн грн, де кожен третій позичальник – наш клієнт.
З чого починалася програма? У січні ми стали першим банком, котрий долучився до держпрограми «5-7-9%», тим самим закріпивши за собою статус надійного партнера держави та бізнесу. І вже в перший день її дії ми підписали одразу 11 кредитних угод – програма справді була довгоочікуваною та затребуваною бізнесом. Та, на жаль, пандемія і карантин докорінно змінила плани підприємців і внесла свої корективи в їх подальший розвиток. Незважаючи на ці складні умови, нам все ж вдалося першими перетнути позначку у 100 кредитів «5-7-9%» на суму 71,5 млн грн.
Нові умови програми «Доступні кредити 5-7-9%». В травні ми розширили умови програми, згідно з пропозицією Уряду підтримати український бізнес та подолати наслідки пандемії. Наразі отримати фінансову підтримку можуть суб’єкти господарювання з річним доходом до 100 млн грн, а також скасовано обмеження щодо кількості працівників для учасників програми. Максимальна сума кредиту збільшилася вдвічі і тепер становить до 3 млн грн. У той же час до програми почали активно долучатися інші банки.
Гарантійний механізм у дії. Вже в кінці травня УКРГАЗБАНК видав перший в Україні кредит з гарантією за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Щасливим позичальником став наш клієнт – фермерське господарство «Таврійська ягода» із села Приморське, що займається вирощуванням овочів та ягід. Ми надали кредит на 1,5 млн грн строком на 5 років для організації сучасної системи крапельного зрошення, а Фонд розвитку підприємництва видав гарантію, що покриває 50% суми кредиту.
Ми не зупинилися на досягнутому, і незабаром перший в Україні стартап отримав доступний кредит «5-7-9%». Необхідні кошти, а це – 1,3 млн грн були видані для започаткування бізнесу. Його ідея – виробництво екологічного розпалювача вогню з деревної вовни. Це 100% екологічний продукт, який ані трішечки не забруднює довкілля на відміну від хімічних аналогів. Щоб відкрити цілий комплекс з виробництва дерев’яної вовни та розпалювача вогню ми видали кредит під 7% річних на 3 роки. Фонд розвитку підприємництва надав гарантію, що покриває 80% суми кредиту.
Тож протягом усієї дії держпрограми УКРГАЗБАНК є абсолютним лідером у підтримці малого та середнього бізнесу серед 16 банків-учасників, видавши 224 кредити на суму 145,9 млн грн для підприємців в усіх куточках України.
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас