У Києві розробляється проєкт вітчизняної електрички (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві розробляється проєкт вітчизняної електрички (фото)

Казна та Політика
1212
Київський електровагоноремонтний завод (КЕВРЗ) розробляє проєкт українського електропоїзда. Проєкт, у разі реалізації, може допомогти виконати завдання Президента щодо закупівлі електропоїздів з хорошою системою вентиляції.
Про це розповів перший заступник Міністра інфраструктури України під час відвідування підприємства.
“Президент поставив перед нами нове завдання – організувати закупівлю сучасних електропоїздів з хорошою системою кондиціонування і вентиляції. Зараз я перебуваю на Київському електровагоноремонтному заводі – підприємстві, яке виконує капітальний ремонт і модернізацію електропоїздів. Вони розробляють проєкт вітчизняного електропоїзда з локалізацією близько 95%. В умовах коронакризи дуже важливо мотивувати і підтримувати українські підприємства і виробників. Адже це не тільки нові робочі місця для людей, а й великий поштовх для розвитку економіки держави”, – заявив Абрамович.
У Києві розробляється проєкт вітчизняної електрички (фото)
Подробиць розроблюваного на КЕВРЗ проєкту в МІУ не наводять, але повідомляють, що фінпланом заводу на поточний рік передбачений капремонт 46 електросекцій (10 поїздів), а в подальшому підприємство може вийти на обсяг капремонту 80 секцій на рік. За 5 місяців цього року КЕВРЗ відправив в експлуатацію електропоїзди ЕР-9М №509 і ЕР-9М №549 і виконав модернізацію чотирьох секцій електропоїзда ЕПЛ-2Т №012.
В цілому у відомстві зазначають, що Міністерство інфраструктури України планує максимально залучати українські підприємства та виробників для забезпечення “Укрзалізниці” сучасними електропоїздами.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас