Huawei більш ніж удвічі наростила продажі на тлі скорочення постачаньApple Watch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei більш ніж удвічі наростила продажі на тлі скорочення постачаньApple Watch

Фондовий ринок
360
Аналітики Canalys підготували звіт, що розповідає про розстановку сил на ринку розумних годинників в першому кварталі 2020 року.
Згідно з підрахунками аналітиків, в період з січня по квітень на ринок було відвантажено 14,3 млн розумних годинників, що на 12% більше, ніж в аналогічному періоді рік тому. Тобто, незважаючи на COVID-19 і на відміну від багатьох ринків, сегмент розумних годинників показав зростання.
Лідером ринку розумних годинників як і раніше залишається Apple. Однак продажі у купертинівського гіганта просіли – на 13% в порівнянні з результатом річної давності. За перший квартал 2020 року загальні світові продажі Apple Watch склали 5,2 млн одиниць, що відповідає 36,3% ринку.
На цьому тлі різко контрастує Huawei, яка за рік наростила продажі розумних годинників більш ніж удвічі — на 113%, до 2,1 млн одиниць — і піднялася на другий рядок рейтингу, змістивши Samsung на третє місце. Південнокорейський гігант наростив продажі своїх розумних годинників в півтора разу, до 1,8 млн одиниць.
Четверте місце посідає Garmin, що реалізувала за квартал 1,1 млн годинників (+39%). Замикає п’ятірку Fitbit, що скоротила продажі на 21%, до 0,9 млн. Всі інші виробники разом поставили 3,3 млн розумних годинників, що на 24% більше, ніж рік тому.
Якщо дивитися в розрізі регіонів, то Китай показав найвищі темпи зростання. У Китаї постачання розумних годинників зросли на 60% в порівнянні з минулим роком, тоді як частка ринку Північної Америки в загальній структурі вперше опустилася нижче ніж 33%.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас