Уряд схвалив рішення про "карантинні" доплати митникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд схвалив рішення про "карантинні" доплати митникам

Казна та Політика
532
Кабінет Міністрів схвалив рішення про доплати до 50% заробітної плати працівникам Державної митної служби України на митних постах на період карантину.
Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.
“Урядом були прийняті рішення, направлені на інституціональне відродження Державної митної служби України”, – ідеться в повідомленні.
Що ухвалив уряд:
  • митникам повернули спецзвання (затверджено положення про спеціальні звання посадових осіб митних органів та порядок їх присвоєння);
  • запровадження доплати до 50% заробітної плати працівникам Держмитслужби на митних постах на період карантину та протягом 30 днів з дня його скасування.
Кому передбачені доплати:
  • тим працівникам на митних постах, які безпосередньо здійснюють митне оформлення товарів, митний контроль та контактують з громадянами України й іноземцями, піддаючи ризику власне здоров’я в умовах пандемії CОVID-19 (такі ж доплати отримують з кінця квітня 2020 року військовослужбовці та працівники поліції і Держприкордонслужби, які забезпечують життєдіяльність населення на час карантину через коронавірус).

Довідка Finance.ua:

  • Державна митна служба оформила першу тисячу декларацій в автоматичному режимі, тобто без участі посадових осіб митниць. Найбільше митних декларацій (МД) оформили автоматично у Київській області — 349.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас