"Листи щастя" про несплату ЄСВ почнуть приходити по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Листи щастя" про несплату ЄСВ почнуть приходити по-новому

Казна та Політика
4061
Повідомлення платниками єдиного соціального внеску про сплату недоїмки буде здійснюватися за правилами листування з платниками податків.
Про це повідомляє Державна податкова служба в Києві.
“З 1 липня 2020 року в ст. 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» станеться ще одна зміна, яка стосується порядку надсилання платникам ЄСВ вимог про сплату недоїмки з цього внеску. Це здійснюватиметься за правилами листування з платниками податків, установленими ст. 42 Податкового кодексу України”, – ідеться в повідомленні.
Що зміниться:
  • платники, які подають звітність в електронному вигляді та пройшли ідентифікацію онлайн в електронному кабінеті, так само отримуватимуть у цьому кабінеті й вимоги про сплату ЄСВ.

Довідка Finance.ua:

  • 13 травня нардепи ухвалили в цілому законопроєкт про внесення змін до ЗУ “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, метою якого є усунення дискримінації за колом платників ЄСВ.
  • Влада відреагувала на протести тисяч українських підприємців. “Сплячим” фізособам-підприємцям дозволили не платити штрафи за несплату єдиного соціального внеску (ЄСВ), якими їх масово закидали з початку року в рамках плану з поповнення держбюджету.
  • Пенсіонери, які працюють самі на себе, повністю звільнені від сплати ЄСВ. Заборонено і подвійне нарахування соцвнеску на ФОП. Такі норми вводить закон №2166, підписаний Президентом.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас