Nord stream 2 оскаржив рішення німецького регулятора щодо директиви ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nord stream 2 оскаржив рішення німецького регулятора щодо директиви ЄС

Фондовий ринок
211
Оператор “Північного потоку-2”, Nord Stream 2 AG, подав апеляцію в суд Дюссельдорфа на рішення Федерального мережевого агентства Німеччини (BNA), яке відмовило у звільненні проєкту від вимог оновленої газової директиви ЄС.
“15 червня компанія Nord Stream 2 подала апеляцію проти рішення BNA у Верховний регіональний суд Дюссельдорфа. Nord Stream 2 наполягає, що на 23 травня 2019 року газопровід був завершений з точки зору економічної функціональності. Компанія прийняла безповоротні інвестиційні рішення на мільярди євро, грунтуючись на правовій базі, що діяла, задовго до того, як Європейська комісія оголосила про наміри змінити газову директиву”, – заявили в Nord Stream 2 AG.
У компанії зазначили, що “міжнародні правові експерти підтвердили, що звуження визначення “завершення проєкту” до висновку про фізичне будівництво газопроводу порушить захист законних очікувань та інших фундаментальних прав у законодавстві ЄС. “Це також суперечило б конституційним гарантіям Основного закону Німеччини”, – кажуть в Nord Stream 2.
“Відхилення заявки Nord Stream 2 показує дискримінаційну дію зміненої газової директиви ЄС. Nord Stream 2 раніше подав позов про скасування поправок до газової директиви в Генеральний суд ЄС і веде арбітражний розгляд в рамках договору до Енергетичної Хартії”, – впевнені в Nord Stream 2 AG.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас