Кредобанк знову в ТОП-3 рейтингу надійності банківських депозитів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредобанк знову в ТОП-3 рейтингу надійності банківських депозитів України

Особисті фінанси
43
Кредобанк вчергове посів друге місце у рейтингу надійності банківських депозитів, який вже 29-й раз проводить українське рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» на підставі публічної інформації про роботу банків та їхньої фінансової звітності за підсумками першого кварталу 2020 року.
Агентство врахувало, що за перший квартал 2020 року Кредобанк отримав прибуток у розмірі 135,3 мільйонів гривень, чистий процентний дохід — 413,9 мільйонів гривень та чистий комісійний дохід — 103,7 мільйонів гривень. Окрім того, станом на 1 квітня, частка NPL (непрацюючих кредитів) у кредитному портфелі банку виглядала значно краще, ніж в середньому по банківській системі, і складала менше 10% при середньому значенні в цілому по банківській системі понад 50%. Загалом до 29-го рейтингу надійності депозитів українських банків було включено 56 банків.
В процесі рейтингової оцінки експерти агентства досліджували окремі групи факторів та встановлювали їхній вплив на надійність депозитів. До уваги бралися, зокрема, капітал банку, якість кредитного портфеля, ліквідність, доходність операцій, дисбаланс між активами та зобов’язаннями в іноземній валюті, масштаб діяльності, підтримка з боку акціонерів, а також якість депозитних програм.
«Кредобанк є одним із незмінних лідерів рейтингу надійності банківських депозитів України вже тривалий час. Цей результат досягається не тільки завдяки підтримці нашого акціонера — найбільшого банку Польщі PKO Bank Polski, а й прибутковій та надійній роботі, дотриманні основних фінансових показників на високому рівні та привабливим пропозиціям для клієнтів і високому рівню їхньої довіри», — говорить голова правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.
У 2020 році Кредобанк отримав низку відзнак у рейтингах професійної та медійної спільнот України. Серед них — третє місце в номінації «Вибір населення» у рейтингу «Фінансовий Оскар-2019» за версією журналу «Бізнес», перемога в рейтингу «Банки 2020 року» за версією агентства «Фінансовий клуб» у номінації «Чистий банк». Окрім того, на початку 2020 року продукти банку увійшли до ТОП-3 одразу в п’яти номінаціях премії Prostobank Awards — незалежного щоквартального рейтингу продуктів та послуг українських банків, який проводить агентство «Простобанк Консалтинг»
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас