Турпотік з України влітку в кращому разі відновиться до 40-50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турпотік з України влітку в кращому разі відновиться до 40-50%

Особисті фінанси
840
У липні-серпні після відновлення міжнародного авіасполучення кількість регулярних рейсів складе в кращому разі 30-35% в порівнянні з тим же періодом минулого року. За сегментом туристичних чартерів падіння буде дещо меншим – до 50%.
Це випливає з моніторингу заяв авіакомпаній, проведеного РБК-Україна, а також інформації турфірм.
Майже всі авіакомпанії роблять акцент на тому, що їх розклад в липні-серпні може змінитися. Але рейси можуть взагалі скасувати залежно від епідеміологічної ситуації, а також якщо влада не дозволить польоти.
Незважаючи на заяви низки авіакомпаній про початок польотів в/з України вже в червні, країни ЄС як мінімум до 1 липня не планують пускати українців. І якщо говорити про регулярні рейси, жодна авіакомпанія досі не літає в ЄС. Крім того, в Україні все ще не знята самоізоляція після приїзду з-за кордону.
При цьому деякі європейські країни, зокрема Греція і Хорватія, вже заявили про готовність відкрити кордони з 1 липня для громадян третіх країн, у тому числі і українців. Але ключова умова, на якій наполягають в ЄС, зводиться до того, що поріг захворюваності COVID-19 повинен відповідати нормам Євросоюзу – не більше ніж 40 активних випадків на 100 тисяч населення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас