Пенсії деяких українців зростуть через карантин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсії деяких українців зростуть через карантин

Казна та Політика
5096
Карантин в Україні через коронавірус може позитивно вплинути на розмір пенсій працюючих пенсіонерів.
Про це розповіла в ефірі каналу “Україна 24” заступниця голови Пенсійного фонду Ірина Ковпашко.
Ковпашко нагадала, що у грудні 2019 року середня заробітна плата була більше 10 000 грн, потім вона почала знижуватись і в квітні впала до 9 300 грн.
“При цьому варто зазначити, що у нас не тільки середня зарплата знизилася, але і кількість людей, які були застрахованими особами, – через карантин. Якщо люди, які є пенсіонерами, продовжують працювати, то для них така ситуація корисна. Якщо їхня зарплата не змінилася, то, поділяючись на меншу, буде вищим їх індивідуальний коефіцієнт і, відповідно, розмір пенсії. Умовно кажучи, якщо людина отримувала зарплату 4 500 грн, то ми її співставляємо з середньою по Україні, і її коефіцієнт вище – коефіцієнт заробітної плати, який потім вкладається в формулу”, – пояснила заступниця голови Пенсійного фонду.

Довідка Finance.ua:

  • У Мінсоцполітики працюють над новими параметрами пенсійної системи, в результаті чого частина українців зможе виходити на заслужений відпочинок раніше.
  • Міністерство соціальної політики України розробило програму з покращення забезпечення соціально незахищених верств населення.
  • За словами голови комітету соціальної політики та ветеранів Верховної Ради Галини Третьякової, накопичувальний пенсійний рівень має запрацювати 2023 року, за законом. Щоб система запрацювала раніше, це вимагає напруженої роботи виконавчої гілки влади.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас