Коли і за яких умов з'являться накопичувальні пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли і за яких умов з'являться накопичувальні пенсії

Особисті фінанси
1976
Накопичувальний пенсійний рівень має запрацювати 2023 року, за законом. Щоб система запрацювала раніше, це вимагає напруженої роботи виконавчої гілки влади, в інтерв’ю журналу “Країна” розповіла Галина Третьякова, голова комітету соціальної політики та ветеранів Верховної Ради.
“По-перше, фінансова система має бути готова інвестувати кошти. Повинна регулюватися з боку держави, зокрема Кримінальним кодексом. По-друге, люди, які працюють, мають бути готові частково, але самостійно забезпечувати майбутню пенсію. Платити 1 відсоток зарплати, як передбачає закон. За бажанням людина зможе відраховувати на майбутню пенсію більше”, – пояснює Третьякова.
За її словами, пенсійні внески повинні відраховувати і людина, і роботодавець. Останній буде платити за формулою “стільки ж як працівник плюс 1”. Але не більше 5%.
“Накопичувальними пенсіями зможуть користуватися українці, які досягнуть 60 років. Стане реально раніше виходити на пенсію, наприклад, в 55, якщо людина накопичила достатньо коштів. Суми повинно вистачати, щоб перетворити її на довічний ануїтет – регулярну щомісячну виплату”, – говорить експерт.

Довідка Finance.ua:

  • Пенсійний фонд України оприлюднив дані про середній розмір виплат різним категоріям пенсіонерів станом на 1 квітня 2020 року. Середній розмір виплати для 11,3 млн пенсіонерів склав 3170,14 гривень.
  • Кабінет Міністрів України розробляє механізм введення обов’язкової страхової пенсійної системи, яка буде працювати паралельно з чинною солідарною. В результаті українці зможуть отримувати по дві пенсії.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас