“Карантинні” виплати та пенсії: Шмигаль розповів про нові соціальні програми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

“Карантинні” виплати та пенсії: Шмигаль розповів про нові соціальні програми

Казна та Політика
1786
Міністерство соціальної політики України розробило програму з покращення забезпечення соціально незахищених верств населення.
Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції на тему “100 днів уряду” 11 червня.
“Програми з покращення ситуації для соціально незахищених верств розроблені міністерством (Міністерством соціальної політики. – Ред.), будуть презентовані міністром. Ми вже багато зробили покроково з точки зору концепції пенсійного забезпечення, з точки зору розвитку накопичувальної системи в Україні. Будемо презентувати і будемо запроваджувати її так досить м’яко для українців. Але це буде доволі вагома реформа, яка дасть нам усім змогу фактично управляти своїм пенсійним забезпеченням у майбутньому. Тобто ми ці речі вже прописали концептуально. І міністерство вже працює над конкретними законодавчими ініціативами для того, щоб перейти до цього в м’який спосіб, але дуже зрозумілий і дуже прийнятний для суспільства”, – сказав Шмигаль.
Водночас він додав, що на сьогодні є програма Міністерства соціальної політики щодо продовження соціальних заходів уряду, в тому числі для соціально незахищених верств населення.
Шмигаль наголосив, що соціальні програми – це один із пріоритетів уряду і зокрема, Міністерства соціальної політики.
“Ми дійсно підтримали ті верстви населення, які найбільше постраждали у першу хвилю карантинних заходів. Ми просто збільшили, проіндексували пенсії, дали додаткові виплати для того, щоб простимулювати, по-перше, економіку, а по-друге – підтримати людей, які потребували на цей момент, початку цієї кризи, підтримки. Вважаю це вдалим соціальним кроком і економічним кроком зокрема”, – додав Прем’єр-міністр.
Також він нагадав про ініціативу уряду щодо виплати допомоги на дітей до 10 років фізичним особам-підприємцям, які призупинили на час карантину бізнес та втратили дохід.
“Це також було складно. В загальному обсязі це доволі велика сума. Але ми також це зробили для того, щоб підтримати ті галузі, які втратили змогу заробляти кошти для існування”, – сказав Шмигаль.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас