За допомогою з часткового безробіття звернулися 16 тисяч ФЛП без найманих осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За допомогою з часткового безробіття звернулися 16 тисяч ФЛП без найманих осіб

Казна та Політика
294
Із 16 тис. фізичних осіб – підприємців, що не мають найманих працівників і звернулися за допомогою по частковому безробіттю, станом на 15 червня понад 1,3 тис. уже отримали позитивне рішення.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
“Станом на 15 червня за отриманням допомоги по частковому безробіттю звернулися майже 16 тисяч фізичних-осіб підприємців, які не мають найманих працівників. Фактично, це підприємці – одноосібники, які оформляють допомогу на себе особисто. Наразі 1317 з них отримали позитивне рішення щодо надання виплат”, – ідеться в повідомленні.
Найбільша кількість заявок зареєстрована у трьох областях:
  • Сумській області – 3730 пакетів документів надано на розгляд;
  • Харківській області – 1966 пакетів документів надано на розгляд;
  • Чернівецькій області – 1538 пакетів документів надано на розгляд.
Як отримати допомогу ФОПам:
  • протягом 90 днів з моменту призупинення чи скорочення діяльності звернутись до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ і зібрати необхідний пакет документів;
  • допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування ЄВ, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць;
  • допомога надається на період призупинення/скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину;
  • з допомоги не сплачується податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Довідка Finance.ua:

  • Старт прийому документів від фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників, розпочався 9 червня, після набуття чинності Постанови КМУ від 3 червня 2020 року № 453, якою було розширено перелік можливих одержувачів допомоги.
  • 27 квітня цього року Урядом прийнято рішення щодо надання 4,7 млрд. грн для виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Окрім фізичних осіб підприємців – одноосібників, допомога надається роботодавцям, які зупинили чи скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином – суб’єктам малого та середнього бізнесу, які мають від 1 до 250 найманих працівників.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 🤑

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас