Банки скорочують кредитування сланцевих компаній у США, що може привести до нових банкрутств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки скорочують кредитування сланцевих компаній у США, що може привести до нових банкрутств

Фондовий ринок
255
Банки скорочують розміри кредитних ліній для американських сланцевих компаній у зв’язку з переоцінкою вартості їхніх активів з урахуванням падіння цін на нафту.
За даними агентства Moody’s і банку JPMorgan Chase & Co. (SPB: JPM), скорочення склало близько 30% суми всіх кредитних ліній в секторі, забезпечених активами, що відповідає десяткам мільярдів доларів.
При поточних цінах на нафту цього буде достатньо, щоб підштовхнути до банкрутства найслабших представників сектору, оскільки джерела фінансування для них практично вичерпалися, пише газета The Wall Street Journal.
“Це неминучий підсумок, – зазначає Тодд Діттманн, фахівець з енергетичного сектору в інвесткомпанії Angelo Gordon & Co. – Накопичення боргу і залучення капіталу в останні десять років відкладало цей день, але більше цього не буде”.
Сукупний обсяг кредитів, виданих банками в США американським енергокомпаніям, становить близько $650 млрд, або близько 3,5% активів банків, свідчать дані JPMorgan. Такий обсяг не несе в собі системних ризиків для банківського сектору, проте багато фінансових інститутів, побоюючись, що можуть понести відчутні втрати через “погані” борги сланцевих компаній, намагаються продати свої портфелі кредитів, виданих сланцевому сектору, відзначають джерела WSJ.
На даний момент понад 20 публічних сланцевих компаній заявили про скорочення їхніх кредитних ліній.
Так, Centennial Resource Development Inc. оголосила про зменшення розміру схваленої для неї відновлюваної кредитної лінії до $700 млн з $1,2 млрд, Oasis Petroleum Inc. погодилася на зниження кредитної лінії до $ 600 млн з $1,3 млрд, Antero Resources Corp. – до $2,85 млрд з $4,5 млрд.
Банки регулярно проводять переоцінку розміру кредитних ліній, забезпечених активами, – зазвичай це відбувається щовесни і щоосені, проте ветерани галузі відзначають, що нинішні скорочення є найбільш різкими на їхній пам’яті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас