Huawei вперше стала найбільшим в світі виробником смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei вперше стала найбільшим в світі виробником смартфонів

Фондовий ринок
961
Світові поставки смартфонів у квітні впали на 41% порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомляє Counterpoint Research. При цьому продажі Huawei вперше перевищили Samsung.
Нейл Шах, віце-президент з досліджень в Counterpoint, підтвердив, що в квітні Huawei стала світовим виробником смартфонів номер один з часткою ринку 19% протягом короткого періоду часу. За той же період Південнокорейський конгломерат мав частку ринку всього 17%. Успіх Huawei можна віднести до патріотично налаштованих китайських споживачів, які віддають перевагу продуктам компанії відтоді, як уряд США ввів санкції.
У Китаї компанія досягла значного успіху в останні кілька кварталів. З іншого боку, закриття в квітні, викликане пандемією, серйозно вплинуло на продажі Samsung на таких ринках, як Індія, США, Латинська Америка і деяких частинах Європи. Через суворі обмеження в деяких країнах попит на смартфони практично нульовий.
Однак китайська економіка почала відновлюватися до березня 2020 року, і це означало, що найважливіший ринок смартфонів Huawei знову був відкритий для бізнесу.
Варто додати, що Huawei нарощує продажі в своїй країні, в той час як його частка на ринку в інших регіонах знижується більш швидкими темпами через відсутність Google Mobile Services.
Короткочасний успіх Huawei не гарантує, що він продовжиться ще кілька місяців, оскільки економіка всього світу починає відновлюватися. Отже, поставки Samsung також повинні відновитися. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Huawei випустить найдешевший 5G-телефон.

Хочу отримати гроші на новий телефон

За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас