Дебетова та кредитна картка: у чому різниця? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дебетова та кредитна картка: у чому різниця?

Фінтех і Картки
143
Скільки у вас карток? Дисконтних, візитних та банківських. Впевнені, що це чимала стопка. Банківські картки можуть бути дебетовими або кредитними. І кожна з них має свої особливості: переваги чи недоліки. Сьогодні розбираємось у їх властивостях та розкладаємо по поличкам.
ДЕБЕТОВА КАРТКА
Дебетова банківська карта більше виконує роль особистого рахунку: на неї перераховується заробітна плата чи пенсія, зберігаються гроші власника. Ця карта зручна для щоденного користування та без неї неможливо уявити сьогодення. Зараховуйте гроші, знімайте готівку, оплачуйте покупки в інтернеті і в магазинах чи переказуйте кошти на картки інших банків. Але гроші доступні лише у межах залишку на карті.
До того ж, до переваг дебетової картки відноситься зняття готівки. Здебільшого з дебетової картки можна без комісій знімати готівку у банкоматі банку (часто – у будь-якому банкоматі), що не дано кредитним карткам.
Підсумуємо переваги дебетової картки:
  • мінімальна комісія за випуск і обслуговування (або її відсутність);
  • доступне і просте оформлення для кожного;
  • безкоштовне зняття в банкоматах банку-емітента;
  • легкість щоденних операцій та розрахунків;
  • додаткові можливості та бонуси карток;
  • можливі відсоток на залишок та кешбек.
КРЕДИТНА КАРТКА
Кредитна картка так само слугує для оплати щоденних покупок, зняття готівки та переказів. Але саме кредитна картка дає більше фінансової свободи. За рахунок кредитного ліміту, наданого банком вона дозволяє подорожувати, купувати, не відкладаючи кошти, дарувати подарунки навіть тоді, коли немає власних грошей.
Це основне, чим різняться ці дві картки. На кредитній карті, крім власних коштів, знаходиться сума, визначена банком, у рамках якої можна не обмежувати себе. До того ж банк дає пільговий період, протягом якого можна повернути витрачену кредитну суму без відсотків. Після погашення власник знов отримує кредитний ліміт, яким можна скористатися.
Зазвичай, кредитна картка стягує комісію за зняття готівки, чим спонукає до безготівкових розрахунків. А також оформлення кредитки доступно не кожному, з огляду на стан кредитної історії, фінансовий стан та вікові обмеження.
Отже, переваги кредитних карток:
  • постійний кредитний ліміт під рукою;
  • використовуються для розрахунків або зняття готівки;
  • можна скористатися лише тоді, коли виникає необхідність;
  • є пільговий період на повернення витрачених кредитних коштів;
  • можна витрачати гроші на будь-які цілі;
  • можливі відсоток на залишок та кешбек.
ЯКУ КАРТКУ ОБРАТИ?
У UnexBank рекомендують обирати з розумом і залежно від ваших потреб.
Потрібна картка для отримання виплат, розрахунків, використання за кордоном та немає жодних бажань користуватися кредитами банку?
Обирайте функціональну дебетову картку, тим паче, що на ній також можуть бути не аби які бонуси. Принаймні, Юнекс Банк гарантує відсоток на залишок та кешбек.
Хочете кредитний ліміт на усі потреби? Тоді кредитна картка для вас і підійде тим, хто хоче отримати кредит на будь-які цілі.
Зручний варіант – мати обидві карти та використовувати на максимум їх переваги.
За матеріалами:
Юнекс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас