Через впровадження другого рівня пенсійної системи український бізнес буде змушений втекти за кордон - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через впровадження другого рівня пенсійної системи український бізнес буде змушений втекти за кордон - економіст

Особисті фінанси
25268
Український бізнес та економісти попереджають про високі ризики несвоєчасного введення накопичувального пенсійного забезпечення, так званого другого рівня пенсійної системи.
За підрахунками, згідно із запропонованим законопроєктом додаткове навантаження на підприємства і працівників складе понад 100 мільярдів гривень на рік, що в умовах поточної кризи ставить компанії на межу виживання.
Так, за словами економіста і керівного партнера консалтингової компанії Юрія Нетесаного, “це негативно вплине на фінансову складову компаній. Тобто це буде додатковий, скажімо, податок, який зменшуватиме рентабельність бізнесу. Відповідно, його краще б було спрямувати на інвестування, на розвиток у майбутньому”.
За словами експерта, український бізнес буде змушений реєструватися за кордоном, де умови ведення бізнесу м’якші.
“Враховуючи загальну світову практику допомоги бізнесу з європейських країн до Сполучених Штатів Америки і Японії, я впевнений, що частина українських компаній буде розглядати можливість, скажімо, зміни своєї юрисдикції на інші якісь більш лояльні країни до бізнесу, які допомагають бізнесу переживати нелегкі часи”, – повідомив Нетесаний.
Раніше публічно не підтримав введення системи міністр економіки України Ігор Петрашко, а голова Виконавчого комітету реформ Михайло Саакашвілі назвав ініціативу “катастрофою”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас