У Фонді гарантування вкладів розповіли, з ким банки розраховуються позачергово — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Фонді гарантування вкладів розповіли, з ким банки розраховуються позачергово

Кредит&Депозит
4556
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб розповіли, з якими кредиторами банки розраховуються позачергово.
Про це відомство написало на сторінці FACEBOOK.
Як повідомляється, Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» чітко визначено черговість задоволення вимог кредиторів неплатоспроможного банку, але з деякими кредиторами банки розраховуються позачергово.
Хто ці кредитори, і чому вони отримають кошти позачергово:
  • всі вимоги кредиторів неплатоспроможного банку задовольняються під час його ліквідації за рахунок коштів, що надходять від управління та продажу майна (активів);
  • якщо банк залучав під заставу свого майна кошти, то у разі його банкрутства, особа, яка їх надала, стає кредитором, вимоги якого забезпечені цим майном (активами). Саме тому, коли банк отримує від продажу заставного майна кошти, він їх спрямовує позачергово на розрахунок із забезпеченим кредитором, який є заставодержателем;
  • якщо отриманих коштів не вистачає для повного розрахунку, непогашені вимоги заставодержателя задовольняються у порядку черговості, визначеній Законом.

Довідка Finance.ua:

  • Фонд гарантує відшкодування вкладів усім вкладникам в банках-учасниках, якими є всі банки України, окрім АТ «Ощадбанк». У разі визнання банку неплатоспроможним Фонд обов’язково виплатить гарантоване відшкодування вкладникам такого банку, адже це є однією із основних його функцій, визначених законом.
  • Гарантії Фонду поширюються на кошти фізичних осіб і ФОП, розміщені на депозитах і поточних рахунках. Гранична сума відшкодування в Україні сьогодні становить 200 000 грн незалежно від кількості рахунків у вкладника в одному банку.
  • Якщо вклад більший за виплачуване Фондом відшкодування або якщо вклад не підпадає під гарантії, вкладник стає кредитором і повинен заявити свої вимоги на повернення коштів.
  • Виплати кредиторам не гарантовані і здійснюються за рахунок коштів від продажу активів банку, а сума надходжень від продажу залежить від якості цих активів.
Ви можете отримувати більше з вашого депозиту. Finance.ua домовився з банками, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». Вигідну надбавку до відсотку можна оформити в три кроки.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас