У "Слузі Народу" пояснили долю вчителів-пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Слузі Народу" пояснили долю вчителів-пенсіонерів

Казна та Політика
14538
В Україні вчителів-пенсіонерів не звільнятимуть, вони продовжать працювати. Їх автоматично переводитимуть на строковий контракт.
Про це повідомив голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, передає пресслужба партії “Слуга народу”.
“Ніхто не звільнятиме вчителів-пенсіонерів. Інформація, яку зараз активно поширюють деякі ЗМІ, не відповідає дійсності. Єдине, що зміниться для вчителів та директорів шкіл, – їх автоматично переводитимуть на строковий контракт. Що це означає? Що держава замовлятиме в них вчительські й управлінські послуги, укладатиме трудову угоду, де засвідчуватиме готовність за це платити”, – пояснив Бабак.
Такий типовий контракт є додатковим захистом, запевнив голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій.
“Адже там чітко прописано: розмір зарплати, всі передбачені для працівника надбавки та пільги. Це виплати гарантовані. Натомість для вчителів і директорів будуть чітко прописані і їхні обов’язки. Якщо людина не виконує їх якісно, як і будь-який інший працівник на підприємстві чи в компанії, контракт переглядатимуть”, – додав він.
Така практика, за словами Бабака, існує по всьому світі, адже “подібні договори стимулюють працівників виконувати свою роботу відповідальніше”.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас