Конфіскація авто і штраф 1 млн грн: Українець намагався незаконно провезти Tesla через кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конфіскація авто і штраф 1 млн грн: Українець намагався незаконно провезти Tesla через кордон

Казна та Політика
3289
Майже два роки минуло з того часу, як громадянин України намагався провезти автомобіль «TESLA» модель «S» через митний кордон із фальшивими документами. І лише зараз рішення Ужгородського міськрайонного суду набуло законної сили і українець понесе відповідальність: у нього конфіскують електроавтомобіль і доведеться сплатити штраф у розмірі 100% від вартості «TESLA» – понад 1 млн грн.
Про це повідомляє пресслужба Державної міграційної служби.
Передісторія. Громадянин в’їжджав до країни 12 серпня 2018 року через пункт пропуску «Ужгород». Як підставу для перевезення через кордон електромобіля він надав документи, відповідно до яких, вартість авто становила 15 тис. євро. Однак у митників виникли сумніви щодо правдивості документів. Вони звернулись до митних органів Словаччини і встановили, що згідно з договором купівлі-продажу, поданого українцем словацькому митному органу, вартість авто становить 32 300 євро (1 015 196,69 грн).
“Таким чином, мешканець Чернівецької області перемістив через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю, реальної вартості «TESLA» модель «S». Такі дії мали ознаки порушення митних правил, передбачених ч.1 статті 483 Митного кодексу України”, – йдеться у повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас