Глава МВФ визначила переваги та ризики нової програми Stand-by для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВФ визначила переваги та ризики нової програми Stand-by для України

Казна та Політика
638
Затверджена у вівторок Виконавчою радою МВФ нова програма Stand-by для України спрямована, передусім, на подолання наслідків кризи внаслідок пандемії, а також створення умов для якнайшвидшого відновлення економіки.
Водночас, з огляду на невизначеність ситуації, для програми існують значні ризики, заявила у вівторок директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва, передає прес-служба МВФ.
“Нова угода Stand-by створить опору зусиллям влади в подоланні наслідків кризи з одночасним забезпеченням макроекономічної стабільності та збереженням сьогоднішніх досягнень. Разом з підтримкою Світового банку та Євросоюзу це допоможе покрити великі потреби у фінансуванні”, – зазначила директор-розпорядник МВФ.
За її словами, програма буде зосереджена на забезпеченні середньострокової фіскальної стійкості, збереженні незалежності Центрального банку та гнучкого обмінного курсу, а також на підвищенні фінансової стабільності при відшкодуванні витрат за рішеннями банків.
При цьому Георгієва звернула увагу на необхідність продовження зусиль у реформуванні та боротьбі з корупцією, а також зміцнення управління. Ці кроки, за її словами, “мають вирішальне значення для макроекономічної стабільності і досягнення стійкого і всеосяжного зростання.
“Ризики для нової програми є дуже великими. Невизначеність того, наскільки серйозним і тривалим буде глобальний спад, є надзвичайно великою. Що стосується внутрішнього контексту (в самій Україні – ред.), суттєвою залишається непевність щодо напряму економічної політики”, – підкреслила Георгієва.
Вона пояснила, що державний борг України залишається високим, а потреби уряду у фінансуванні – великими.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас