В Україні слідом за Європою стрімко зростає рівень безробіття - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні слідом за Європою стрімко зростає рівень безробіття - ЗМІ

Особисті фінанси
1048
Україна – не єдина країна, яка зіткнулася зі зростанням рівня безробіття. Станом на 1 червня в нашій країні тільки офіційно зареєстрували понад 510 тисяч безробітних, за даними Держслужби зайнятості.
Однак реальна кількість безробітних у травні склала приблизно 2,5-2,8 мільйона українців. При цьому з початку карантину кількість офіційно безробітних в Україні подвоїлася, повідомляє “24 канал”.
“Відчула це (безробіття – ред.) і Європа, яка є найбільшим імпортером українських трудових ресурсів. Багатьом європейським компаніям доводиться скорочувати свій штат і звільняти, зокрема, українських працівників”, – йдеться в матеріалі.
Так, близько 30% українців у Польщі втратили роботу через пандемію. Про це розповів президент
Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.
“Зрозуміло, що Україна не буде виплачувати дотації польським компаніям, щоб ті не звільняли українців”, – розповідає експерт Олексій Кущ.
В Іспанії, яка стала одним з осередків поширення коронавірусу, рівень безробіття теж стрімко зростає. Кількість фактично безробітних в Іспанії досягла 3,8 мільйона осіб станом на початок травня. З них майже 300 тисяч тільки за один місяць втратили роботу, повідомляє 24 канал з посиланням на іноземні видання. У Британії ситуація ще більш критична. За два тижні близько півмільйона людей звернулися по допомогу з безробіття.

Довідка Finance.ua:

  • Офіційно зареєстрованих безробітних в Україні стало більше, але кількість вакансій на ринку почала зростати. Про це повідомив Національний банк України (НБУ) в щотижневому огляді.
  • Раніше також стало відомо, що кількість звернень до Служби зайнятості знижується. Так, якщо на початку травня щодня в службі зайнятості реєструвалося від 5 до 7 тис. осіб, то за останній тиждень місяця – від 3 до 4 тис.
До речі, отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на картку цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.

Гроші до зарплати

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас