В Європі почався бум електрифікованих автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі почався бум електрифікованих автомобілів

Світ
1608
Компанія Canalys оприлюднила результати дослідження Європейського автомобільного ринку в першому кварталі поточного року. Галузь, як повідомляється, серйозно постраждала через поширення коронавірусної інфекції.
Продажі нових автомобілів в Європі в період з січня по березень включно впали в річному обчисленні на чверть — приблизно на 26%. Поставки машин виявилися на рівні 3 млн штук, що приблизно на 1 млн менше в порівнянні з першим кварталом 2019-го.
Водночас на європейському ринку відзначений бум електрифікованих транспортних засобів. Продажі повністю електричних і гібридних моделей підскочили в річному обчисленні на 72%. В цілому було реалізовано близько 218 тис. таких автомобілів, що становить 7% в загальному обсязі квартальних продажів.
Відзначається, що зараз європейським споживачам доступні на вибір більш ніж 75 моделей машин, обладнаних електричною або гібридною силовою установкою. Надалі асортимент таких транспортних засобів буде тільки розширюватися.
Компанія Canalys також з’ясувала, що приблизно 490 тис. автомобілів, або близько 16% від загального обсягу квартальних продажів, були оснащені засобами автопілотування другого рівня, що допомагають підвищити безпеку руху і комфорт управління.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас