Інвестор не захищений в Україні від адміністративних порушень або нечесної конкуренції - посол Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестор не захищений в Україні від адміністративних порушень або нечесної конкуренції - посол Польщі

Казна та Політика
253
Україна змушена була погодитися на закон про банківську діяльність, перш за все тому, що не була проведена реформа судової системи, а інвестор не захищений в Україні від адміністративних порушень або нечесної конкуренції інших суб’єктів бізнесу, заявив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.
“Я впевнений, що в жодній країні ЄС такий закон про банки не був би прийнятий. Як можна касувати рішення суду законом парламенту? У Польщі, Франції, Німеччини такого бути не може. Але Україна змушена була на такий закон погодитися, перш за все тому, що не була проведена реформа судової системи. Всі інвестори, з якими ми розмовляємо, передусім звертають увагу на суди. Інвестор, на жаль, не захищений в Україні від якихось адміністративних порушень або нечесної конкуренції інших суб’єктів бізнесу. На жаль, судова система в Україні працює за якимись іншими стандартами. І тому, можливо, треба було прийняти такий закон щодо банків”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
Дипломат зазначив, що банківська і аграрна реформи, на його думку, не були б прийняті, якби не дуже складна ситуація з публічними фінансами України.
“По-перше, темпи розвитку України за ці останні 4-5 років, були більші, ніж за 20 років до Майдану. Але ситуація може дуже швидко до тієї, що була до реформ, ситуації кризи. І, на жаль, уряди, політики України не змогли застрахувати країну від дефолту. Наскільки я розумію, без допомоги міжнародних фінансових інституцій Україна стоїть перед потужним викликом”, – підкреслив він.
Крім того, посол додав, що дуже важливою темою в Україні є інфраструктура, однак український уряд не приймає рішення щодо проекту Go highway, що може по’єднати Одесу, Хмельницький, Львів з Катовіце і Гдинею швидким автосполученням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас