Компанія засновника Google Ларрі Пейджа будуватиме електричні літаки (видео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія засновника Google Ларрі Пейджа будуватиме електричні літаки (видео)

Технології&Авто
660
Компанія, створена на кошти співзасновника Google Ларрі Пейджа, вирішила припинити розробку проекту Flyer, електричного коптера на водних лижах і з джойстиком замість штурвала. Тепер стартап сконцентрується на літаку Heavyside, який вже довів свою перспективність.
Про це повідомляє TechCrunch.
Зазначається, що компанія Kitty Hawk звільняє всю команду Flyer, 70 осіб. Декого з них перекинуть на проект Heavyside – на ньому керівництво збирається зосередити всі зусилля.
Проект Flyer було розпочато в 2015 році. Одномісний електричний літальний апарат з вертикальним зльотом і посадкою (VTOL) піднімався в повітря завдяки десяти окремим гвинтам і літав над водою на висоті 1-3 метрів. Всього було побудовано 111 таких коптерів, які здійснили понад 25 000 успішних пілотованих і безпілотних польотів.
Придумати бізнес-модель для літака Flyer виявилося складним завданням. Він літає низько і повільно і тільки над водою, що сильно звужує можливу сферу застосування цього транспортного засобу. Менеджмент компанії вивчав різні варіанти використання Flyer, включаючи розважальне і приміське застосування. Але безуспішно.
«Як би ми не старалися, ми не могли знайти шлях до життєздатного бізнесу», – сказав засновник проекту Себастьян Тран в інтерв’ю виданню. За його словами, метою проекту була в першу чергу демонстрація можливостей інженерів і залучення інвестицій.
Близько трьох років тому компанія Kitty Hawk почала розробку одномісного літака Heavyside з акумулятором на 160 км і крейсерською швидкістю 190 км/год.
Особливо розробники задоволені низьким рівнем шуму моделі – на висоті 457 метрів він видає всього 38 дБ, це в два рази тихіше за звичайний вертоліт. Весь цей час Heavyside проходить випробування на аеродромі в Каліфорнії.
У грудні компанія запустила проект Cora – двомісне безпілотне аеротаксі – в партнерстві з Boeing. Спільне підприємство Wisk Aero готується розвозити пасажирів на одному з островів Нової Зеландії.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас