"Київ" і регіональні аеропорти закликали Кабмін ввести мінімальні ставки на авіаобслуговування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київ" і регіональні аеропорти закликали Кабмін ввести мінімальні ставки на авіаобслуговування

Фондовий ринок
240
Після заклику голови виконавчого комітету Нацради реформ Міхеіла Саакашвілі до бізнесу говорити про проблеми, аеропорт “Київ” та регіональні аеропорти закликали владу встановити мінімальні ставки на авіаційне обслуговування.
Про це йдеться у відеозверненні Міжнародного аеропорту “Київ”.
“Через пандемію COVID-19 наш аеропорт втратив весь пасажиропотік та майже всі доходи. Водночас ми продовжуємо витрачати великі кошти на утримання інфраструктури, безпеку польотів, сплату податків та відсотків по кредитам. Із відновленням регулярного сполучення ці видатки збільшаться удвічі.
Майже 2 тисячі співробітників перебувають у відпустках за власний рахунок. Аеропорту “Київ” потрібна допомога – якщо держава не втрутиться, ця криза може стати для нас останньою”, – підкреслили в аеропорту.
За словами представників компанії, ситуація ускладнюється нерівними умовами, у яких вимушені працювати.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Аеропорт “Київ” заявив про ризик банкрутства. Компанія “Мастер-Авіа”, що орендує Міжнародний аеропорт “Київ” ім. І. Сікорського, повторно звернулася до Президента України, прем’єр-міністра, міністра інфраструктури та мера Києва з проханням про надання фінансової допомоги. У разі відсутності підтримки, йдеться в листі, підписаному генеральним директором “Мастер-Авіа” Олегом Левченком, аеропорт припинить свою діяльність і збанкрутує.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас