Українці наростили гривневі депозити у банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці наростили гривневі депозити у банках

Кредит&Депозит
912
Обсяг гривневих депозитів у банках в Україні за тиждень зріс на 0,4%, а обсяг гривневих коштів населення в цілому зменшився на 0,4%.
Про це свідчать дані звіту НБУ про тенденції банківського сектору.
“За тиждень, що закінчився 29 травня, гривневі кошти населення в цілому зменшилися на 0,4%, а строкові гривневі депозити зросли на 0,4%. Обсяг валютних коштів зріс на 0,4% у доларовому еквіваленті, строкових валютних депозитів – скоротився на 0,2%”, – повідомили у НБУ.
При цьому вказано, що загалом у травні зросли гривневі кошти населення та бізнесу.
Зазначається також, що темпи відпливу валютних коштів та строкових гривневих депозитів лишаються меншими, ніж під час криз 2008 та 2014 років. Вартість нових гривневих строкових депозитів населення у травні знизилася на 0,6 в.п., а гривневих кредитів бізнесу – на 0,2 в.п., зазначили у Нацбанку.
Українці наростили гривневі депозити у банках
Також відзначається, що протягом травня зросла різниця у вартості гривневих депозитів за строками.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 1 травня 2020 року загальна сума вкладів фізичних осіб (у т.ч. фізичних осіб-підприємців) у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів склала 524,33 млрд грн.
  • Падіння ставок за депозитами, яке призупинилося в період карантину, незабаром продовжиться. Банки знизять ставки за депозитами нижче, ніж 10%.
До речі, ви можете отримувати більше з вашого депозиту. Finance.ua домовився з банками, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». Вигідну надбавку до відсотка можна оформити в три кроки.

Отримати бонус до депозиту 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас