Рада підтримала президентський законопроект "про злодіїв в законі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підтримала президентський законопроект "про злодіїв в законі"

Казна та Політика
2053
Верховна Рада України ухвалила за основу і в цілому законопроект №2513 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою, внесений та визначений Президентом України Володимиром Зеленським як невідкладний. Відповідне рішення підтримали 236 народних депутатів України.
Так, проект закону №2513 розроблено з метою припинення діяльності злочинних спільнот, учасників таких спільнот, притягнення до кримінальної відповідальності “злодіїв у законі”, а також інших учасників злочинних спільнот та осіб, причетних до створення та функціонування злочинних спільнот.
Законопроект пропонує доповнити Кримінальний кодекс України наступними пунктами:
▪️ злочин визнається вчиненим злочинною спільнотою, якщо він скоєний стійким ієрархічним об’єднанням декількох осіб (п’ять і більше), учасником, організатором, керівником та/або координатором якої є “злодій у законі”;
▪️ “злодієм у законі” визнається особа, яка дотримується притаманних злочинному середовищу традицій і правил поведінки, користується “авторитетом” серед осіб, які вчиняли кримінальні правопорушення, керує, координує та/або організовує діяльність злочинної спільноти чи її частини або є учасником такої спільноти.
Окрім того, законопроектом пропонується кара за ти організацію проведення зустрічей (т.зв. “сходки”) представників злочинних організацій чи злочинних спільнот з метою розроблення планів і умов спільного вчинення злочинів, матеріального забезпечення злочинної діяльності чи координації дій злочинних організацій чи злочинних спільнот, а також сприяння в її проведенні, або керівництві такою зустріччю (“сходкою”), позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас