Міжбанк: чого чекати від ринку перед триденними вихідними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чого чекати від ринку перед триденними вихідними

Валюта
1157
Четвер стане найактивнішим і найцікавішим днем цього тижня на валютному ринку. Основна причина – наближення триденних вихідних у зв’язку із відзначенням Трійці. Понеділок, 8 червня, буде неробочим днем в Україні, і компаніям треба поспішати, щоб закрити свої зовнішньоекономічні угоди найближчим часом. Залишати подібні розрахунки на п’ятницю клієнти не захочуть, а волітимуть це зробити сьогодні.
Не стануть особливо затягувати з купівлею валюти і ті нерезиденти, хто отримав за останній час гривню від погашення ОВДП і “дочки” іноземних компаній, які репатріюють дивіденди.
Все це додасть статистики торгам, і, за нашими прогнозами, обсяги операцій на міжбанку в четвер будуть в межах до $240 млн при укладенні до 560-670 угод.
Що стосується інших суто українських факторів, що впливають на ринок – то тут буде без особливих змін: НБУ продовжить поповнювати резерви за рахунок інтервенцій при надлишку долара на міжбанку, а тренд по курсу долара сьогодні будуть формувати дії і завдання найбільших гравців.
Цікавіше 4 червня буде з євро, що дозволить в будь-якому разі активно заробляти на його стрибках міжнародним і українським спекулянтам як по парі євро/долар, так і опосередковано – через коливання євро щодо гривні. Справа в тому, що сьогодні ЄЦБ повинен визначиться з додатковими обсягами вливань коштів в економіку країн ЄС в продовження політики кількісного пом’якшення. Ринки очікують ще як мінімум до 500 млрд євро додаткових викупів цінних паперів за рахунок ЄЦБ (читай, вливань ще на 0,5 трлн євро “додрукованих” коштів для пожвавлення економіки). На тлі проблем в Італії (країна все більше занурюється в безодню боргів) і вельми посередніх показників виходу з карантину у Франції та Німеччині (основних локомотивів економіки ЄС) – таке рішення ЄЦБ є досить неоднозначним в частині подальшої поведінки євро щодо інших валют (в першу чергу – долара). Це може призвести до валютних ралі по парі євро/долар найближчим часом, і всі світові спекулянти активно залучені в цей процес. На момент написання статті всі баталії ведуться навколо рівня 1,12 долара за євро, хоча ще вчора і вночі євро впевнено перевищував вже це значення.
За нашими прогнозами, в четвер коридор по долару на міжбанку буде в межах 26,60-26,85 гривень, а по євро в межах 29,58-30,34 гривень з періодичними сильними коливаннями котирувань протягом дня. Враховуючи час ухвалення рішень ЄЦБ – частково результати міжнародних ралі по парі/євро долар позначаться на нашому ринку і завтра.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,72 / 26,74
Євро – 29,97 / 29,99
Російський рубль – 0,3890 / 0,3895
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас