Слідом за UberEats: ще один сервіс доставки їжі покидає український ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слідом за UberEats: ще один сервіс доставки їжі покидає український ринок

Фондовий ринок
1508
Компанія Menu Group, яка управляє сервісами доставки їжі Menu.ua і Eda.ua, заявила, що йде з українського ринку.
Про це в інтерв’ю виданню Retailers розповів засновник і головний виконавчий директор Menu Group Ваган Керобян.
За його словами, рада директорів компанії ухвалила рішення про зупинку інвестицій в Україну і розглядає 2 варіанти подальшого розвитку подій – продаж компанії або її закриття. Остаточне рішення щодо цього приймуть 8 червня.
“Ми вийшли в кінці червня 2019 року, “купивши” Eda.ua за близько 1 млн доларів шляхом обміну акцій. Після цього ми інвестували в розвиток сервісів в Україні – Eda.ua і Menu.ua – понад 1,5 млн доларів. Сюди входять також витрати на погашення боргів, які були у Eda.ua.
Свій сервіс Menu.ua запустила в жовтні 2019 року, стартувавши з Києва. У лютому цього року він почав роботу в Дніпрі. Кількість партнерів ресторанів у цих містах була близько 200. Зараз Menu займає менше 1% ринку доставки їжі. Більша частина (понад 50%) перебуває в руках ресторанів, в яких є власна служба доставки”, – зазначив Керобян.
Він підтвердив, що у Menu Group є заборгованість перед деякими партнерами в розмірі 220 тисяч доларів.
“У нас дійсно є заборгованість перед деякими партнерами в розмірі 220 тисяч доларів, тому частина з них припинила роботу з нами”, – сказав Кегобян.
За його словами, всі борги перед партнерами погасять протягом кількох місяців.
“Коли трапилася ситуація з коронавірусом, ми зрозуміли, що для подальшого розвитку в Україні у нас немає необхідних ресурсів. Так, було суттєве зростання у Вірменії і Білорусії – на 50%, це за лютий і березень.
Ми потрапили в 1% компаній у всьому світі, в яких зростали продажі під час карантину. В Україні теж було незначне зростання, але водночас компанія була збитковою – щомісяця ми інвестували понад 100 000 доларів у зростання бізнесу”, – додав CEO Menu Group.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас