Amazon.com Inc. залучив $10 млрд, розмістивши облігації під рекордно низькі відсотки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon.com Inc. залучив $10 млрд, розмістивши облігації під рекордно низькі відсотки

Фондовий ринок
863
Найбільший у світі інтернет-ритейлер Amazon.com Inc. залучив $10 млрд, розмістивши облігації під рекордно низькі відсотки.
За даними видання, компанія в понеділок запропонувала інвесторам облігації терміном на три роки зі ставкою купона всього лише 0,4% річних. Це рекордно низька вартість запозичень на ринку корпоративних облігацій США.
У 2017 році, коли Amazon останній раз виходила на облігаційний ринок з метою залучити кошти на поглинання мережі супермаркетів Whole Foods Market, вона розміщувала трирічні бонди під 1,9%. Amazon побила попередній рекорд, встановлений такими гігантами, як Apple Inc., International Business Machines та Walt Disney Co., які в 2012 і 2013 роках залучили позикові кошти під 0,45%.
Також у понеділок Amazon розмістила облігації, термін погашення яких закінчується через сім і десять років, купонні ставки по них склали 1,2% і 1,5% відповідно, що теж є рекордно низькими показниками, зазначає FT. Купон за новими п’ятирічними бондами Amazon відповідав мінімуму, встановленому в травні американською фармацевтичною компанією Pfizer Inc. на рівні 0,8%. Крім того, компанія випустила облігації на більш тривалі терміни – 30 і 40 років.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас