Міжбанк: проти нацвалюти спрацює активізація "дочок" іноземних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: проти нацвалюти спрацює активізація "дочок" іноземних компаній

Валюта
1270
Середа продовжить тенденцію цього тижня в частині зростання активності операцій клієнтів на міжбанку. Але це не означає, що зміцнення гривні буде нескінченним і безхмарним.
Вже вчора на торгах не спостерігалося значного перевищення пропозиції над попитом, а Нацбанку навіть не знадобилося вдруге виходити на ринок з викупом долара. Він обмежився лише ранковим викупом $20 млн по 26,79 гривень. І цього виявилося цілком достатньо для практично повного “заморожування” курсу в межах 26,79/26,81 гривень вже до кінця сесії. І це вже сигнал для ринку, що ситуація може зміниться в найближчі кілька днів.
Погашення чергових ОВДП частково перекриють сьогоднішні перерахування до бюджету 2,945 млрд гривень від вчорашнього розміщення облігацій Мінфіном. Хоча все одно бюджет отримає ресурсів більше, ніж поверне сьогодні в банківську систему, і це зіграє сьогодні на користь гривні.
Проти нацвалюти спрацює активізація “дочок” іноземних компаній в частині купівлі валюти під репатріацію дивідендів (такі операції проходять в першу декаду кожного місяця), а також продовження виведення нерезидентами своїх ресурсів після погашень чергових ОВДП.
Нацбанк буде викуповувати долар на міжбанку в резерви, що продовжить стримувати просідання курсу навіть у разі ситуативного перевищення пропозиції над попитом. А курсовий тренд на торгах 3 червня буде повністю залежати від поведінки і завдань з купівлі/продажу валюти найбільших операторів ринку.
Покупці валюти (в першу чергу – нерезиденти) постараються проводити операції без “засвічування” відразу всього обсягу своїх операцій, щоб не давати продавцям і спекулянтам шансу активно “розігрівати” курс.
Натомість спекулянти зможуть відігратися на стрибках курсу євро. Після хвилювань в США і неоднозначності ситуації з політикою ЄЦБ в країнах ЄС – котирування американської валюти частково здали свої позиції, і на момент написання статті євро “пішов” вище 1,12 долара.
Валютні ралі по парі євро/долар продовжаться і сьогодні, що буде істотно впливати на котирування євровалюти щодо гривні в Україні.
За прогнозами Finance.ua, в середу коридор по долару на міжбанку буде в межах 26,65-26,95 гривень, а обсяги операцій на торгах не перевищать $240 млн при здійсненні до 670 угод.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,78 / 26,81
Євро – 29,96 / 29,98
Російський рубль – 0,3892 / 0,3897
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас