Google загрожує штраф в 5 млрд доларів за незаконний збір персональних даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google загрожує штраф в 5 млрд доларів за незаконний збір персональних даних

Фондовий ринок
577
Проти американської корпорації Google в федеральний суд Каліфорнії (США) подали позов через таємний збір персональних даних користувачів. Компанії загрожує штраф у розмірі 5 мільярдів доларів.
Про це повідомляє Reuters.
Згідно з позовом, компанія проводила незаконний збір даних мільйонів користувачів за допомогою сервісу для створення статистики відвідування сайтів Google Analytics, менеджера реклами Google Ad Manager, а також інших додатків, в тому числі і встановлені на смартфонах. При цьому збір даних проводився навіть в режимі анонімного перегляду.
“Google не може продовжувати брати участь в таємному і несанкціонованому зборі даних практично від кожного американця з комп’ютером або телефоном”, – йдеться в позові.
За позовом стоять мільйони користувачів, які з 1 червня 2016 року використовували анонімний режим при перегляді сайтів. За кожного користувача, чиї права суд визнає порушеними, просять 5 тисяч доларів компенсації.
При цьому в самій компанії заявили, що чітко вказують інформацію про те, що, незважаючи на анонімний режим, може здійснюватися збір персональних даних.
Нагадаємо, у вересні 2019 року Google домовився, що заплатить 170 мільйонів доларів штрафу за збір персональних даних дітей, які користуються сервісом YouTube.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас