СЕО "Київстару" розповів, коли в Україні буде 5G, а в Києві - інтернет в метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СЕО "Київстару" розповів, коли в Україні буде 5G, а в Києві - інтернет в метро

Фондовий ринок
1213
Комерційне використання мереж 5G почнеться з 2023 року, а інтернет в київському метрополітені може з’явитися в останньому кварталі 2020 року.
Про це повідомив СЕО “Київстар” Олександр Комаров в інтерв’ю для ain.ua
“Я вважаю, що десь у 2022 році повинні пройти аукціони на частоти та ліцензії, і десь з 2023 року почнеться будівництво, точніше, комерційна експлуатація мереж 5G. Я не дуже вірю в якесь масштабне, килимове будівництво 5G по Україні. Занадто низький купівельний попит, тобто об’єктивно, ми країна з найнижчим чеком в Європі від одного абонента”, – пояснює Комаров.
За його словами, 5G стане швидше необхідним для операторів, ніж для користувачів.
“Ми бачимо точки концентрації наших абонентів, особливо в великих містах, і розуміємо, що впремося в можливості LTE: технологія просто не зможе обслужити попит. Ось тоді ми і почнемо добудовувати 5G”, – розповідає СЕО оператора.
Також Комаров зазначає, що через “карантинний” простій метро план проведення мобільного інтернету рухається з випередженням в один квартал.
“Початковий план – перший квартал наступного року. Поки ми вже за тими темпами, за якими ми рухаємося, всі три оператори, то виходимо на останній квартал цього року.
Тобто я поки не кажу, грудень це чи листопад, але ми десь вже один квартал виграли. Тут карантин мав позитивний ефект – ми змогли будуватися, поки метро “простоювало”, – резюмує Комаров.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас