Стало відомо, чого очікує МВФ від України: "маяки" і дедлайни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, чого очікує МВФ від України: "маяки" і дедлайни

Казна та Політика
1659
5 червня Міжнародний валютний фонд повинен схвалити нову кредитну програму для України на 5 млрд доларів, ЕП стало відомо, на що буде орієнтуватися МВФ в оцінці дій уряду.
Про це ЕП повідомило джерело в уряді.
Більшість маяків, за виконанням яких спостерігатиме МВФ, уряд повинен виконати вже в 2020 році. Однак повідомляється, що для деяких з пунктів дати ще можуть змінитися.
Зокрема, в червні цього року має відбутися затвердження планів роботи з проблемними активами держбанків НБУ і Ради з фінансової стабільності.
До статуту “Нафтогазу” до вересня цього року мають внести зміни, які гармонізують компанію відповідно до принципів організації економічного співробітництва та розвитку.
Також до вересня в закон про Вищу раду правосуддя повинні внести зміни щодо процедури конкурсів відбору членів ВРП.
У законі про банки і банківську діяльність повинні змінити, зокрема, вимоги щодо структури капіталу і до самого капіталу.
Також для Фонду гарантування вкладів фізосіб планується посилення процедури ліквідації та врегулювання заборгованостей пов’язаних осіб. Відповідні зміни до законодавства повинні відбутися у вересні цього року.
Уряд має забезпечити до вересня 2020 року укладення нових договорів на комунальні послуги (відповідно до Закону “Про житлово-комунальні послуги) та ухвалення спрощеної процедури переключення постачальників газу.
У березні наступного року має пройти аудит щодо використання коштів фонду по боротьбі з коронавірусом.
На вересень 2020 року також планується розробка нових оргструктур ГТС та ДПС, якими оперуватимуть дві юрособи, що складаються з центрального офісу та територіальних підрозділів.
Запуск ГТС і ДПС як єдиних юросіб повинен відбутися в січні 2021.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас