Кого скоротили за карантин, та яку роботу почали шукати із його послабленням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кого скоротили за карантин, та яку роботу почали шукати із його послабленням

Особисті фінанси
7904
Травень ознаменувався послабленням карантину та новим сплеском пошукацької активності. Цікавитись новою роботою стало на 20% більше спеціалістів, ніж у квітні.
Про це свідчить аналітика рекрутингового порталу grc.ua.
Вже у перші два тижні режиму обмежень активність пошукачів виросла майже на 60%, однак у середині квітня вона дещо впала – у межах 10-13%. Проте вже у травні активність знову виросла: на 20% в порівнянні з квітнем та на 5% в порівнянні з березнем.
Проте важливо розуміти, що активна позиція на ринку праці з боку спеціалістів не завжди пов’язана з відсутністю місця роботи. Так, згідно з опитуванням, проведеним серед користувачів порталу grc.ua, скорочено було 6% респондентів.
Кого звільняли найчастіше: HR-менеджери, маркетологи, IT-спеціалісти, адміністративний персонал, працівники сфери HoReCa (скорочення від Hotel – Restaurant – Cafe/Catering/Casino), спеціалісти з продажів тощо.
Кого скоротили за карантин, та яку роботу почали шукати із його послабленням
У яких сферах шукали роботу під час карантину:
  • у середині березня в 2-3 рази збільшилась кількість резюме пошукачів у профсферах «Топ-менеджмент», «Виробництво», «Юриспруденція», «ІТ, телеком», «Бухгалтерія»;
  • у середині квітня активнішу позицію зайняли викладачі та репетитори, журналісти, маркетологи та PR-ники, робітничий персонал;

Отримати гроші до зарплати 💸

  • станом на середину травня зростання кількості резюме відбулось майже в усіх профсферах. Якщо ТОП-10 за кількістю CV залишився незмінним з початку карантину, то найбільш динамічно протягом середини травня розвивались такі профсфери, як «Банки», «Туризм, готелі, ресторани», «Вищий менеджмент», «Бухгалтерія», «Юристи». Кількість резюме за цими спеціальностями зросла більше, ніж на 30%.
Формат роботи. У травні пошукачі продемонстрували і більшу готовність повертатись до стін офісів. Так, якщо у квітні дистанційну роботу шукали 20% пошукачів, то у квітні – 17%. А, наприклад, до карантину на цей графік роботи припадало 15% резюме.
Трохи менше (19%) учасників зізнаються, що працювати вдома їм незручно. А тому вони воліли б якнайшвидше повернутись в офіси.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас