Відповідальність місцевої влади при розподілі соцдопомоги посилять - Лазебна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відповідальність місцевої влади при розподілі соцдопомоги посилять - Лазебна

Казна та Політика
208
У Кабінеті міністрів України мають намір переглянути деякі соціальні програми. Уряд схвалив низку нормативно-правових актів, які регулюють надання соціальних послуг сім’ям з дітьми та посилюють відповідальність органів місцевого самоврядування.
Про це під час брифінгу за підсумками засідання уряду повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.
“Важливим питанням, яке має бути на постійному контролі місцевої влади, є недопущення потрапляння дітей в інтернатні заклади. І ми сьогодні на засіданні уряду затвердили низку нормативно-правових актів, що регулюють питання надання та отримання соціальних послуг для сім’ї та посилюють відповідальність органів місцевого самоврядування”, – розповіла міністр.
Лазебна вважає, що дуже важливим напрямком діяльності є профілактика сімейного неблагополуччя та соціального сирітства дітей, зокрема, профілактика жорстокого поводження з дітьми та створення сприятливого середовища для виховання дитини в громадах.
За словами міністра, Кабмін затвердив новий порядок прийняття рішень і організації надання соціальних послуг, удосконалив діяльність постачальників соціальних послуг для забезпечення їх доступності для дітей і сімей з дітьми.
Крім того, Кабмін змінив механізм соціального замовлення для підтримки розвитку ринку соціальних послуг, визначив новий механізм співфінансування соціальної послуги і врегулював формування тарифів на неї.
“Ми визначили механізм контролю моніторингу і оцінки якості соціальних послуг. І тепер дуже важливо, щоб в цьому контексті нас почули керівники органів місцевого самоврядування, оскільки саме від них зараз залежить організація надання послуг для сімей з дітьми”, – підкреслила міністр.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів України виділив 1,6 млрд грн з фонду боротьби з COVID-19 на виплату допомоги на дітей фізичних осіб-підприємців.
  • Сума може становити від 1779 грн до 2218 грн в залежності від віку дитини.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас