Порушник "попався" на першій же хвилині роботи системи відеофіксації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порушник "попався" на першій же хвилині роботи системи відеофіксації

Особисті фінанси
4622
З 1 червня розпочала роботу система автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху – на перших етапах фіксуватиметься лише перевищення встановленої швидкості руху.
Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури Владислав Криклій.
За його словами, пізніше почнуть фіксувати інші порушення: проїзд на заборонений сигнал світлофора, перехрестя, подвійна смуга, рух смугою для громадського транспорту і т. д.
Міністр розповів, що на дорогах Київської області встановлено 25 комплексів автоматичної фіксації, в столиці – працюють 20 камер. Вони розміщені на ділянках, де фіксувалася концентрація ДТП.
“Ще 5 КАФів будуть встановлені у Львівській області. Всього в планах до кінця року – ще 220 КАФів”, – додав голова Мінінфраструктури.
Також, за його словами, закупили центр обробки даних і облаштували робочі місця.
Крім цього, допрацювали програмне забезпечення для обстежень за комплексною системою захисту інформації. А “Укрпошта” уклала договори, необхідні для доставки постанов про притягнення до відповідальності порушників.
Відзначимо, що в першу хвилину роботи системи фіксації порушень ПДР зафіксовано перевищення швидкості в Києві.
“Історично першим офіційно зафіксованим порушником швидкісного режиму став автомобіль Audi Q7, що рухався по Чоколівському бульвару о 00:01 хвилину зі швидкістю 75 кілометрів на годину при дозволеному швидкісному режимі на цій магістралі – до 70 кілометрів на годину”, – заявив заступник голови МВС Антон Геращенко.
Власнику Audi Q7 на адресу його реєстрації прийде лист з повідомленням про правопорушення, з QR кодом, за яким можна подивитися відеофайл з місцем і часом події і з інформацією про суть події.
Якщо сплатити штраф за таке порушення протягом 10 днів з моменту отримання повідомлення, то його сума складе 127,5 гривень. Якщо після 10 днів – 255 гривень.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас