Маск після запуску Crew Dragon розповів про плани місії до Місяця (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск після запуску Crew Dragon розповів про плани місії до Місяця (відео)

Технології&Авто
841
Після того, як SpaceX 30 травня запустила на МКС перший за 10 років американський космічний корабель голова SpaceX Ілон Маск розповів, коли хотів би реалізувати політ навколо Місяця.
«У мене таке бажання, щоб ми зробили це (здійснити політ до Місяця – ред.) через два роки, але це може бути і через чотири, – сказав Маск, але потім додав. – Гадаю, про два роки і мови бути не може. Я був би здивований, якби ми зробили це через чотири роки».
Щодо запуску Crew Dragon, за словами Маска, ця місія стала «першим кроком на шляху до того, щоб люди стали мультипланетним видом». У той же час він зазначив, що «оголошувати перемогу» поки рано: зараз перед SpaceX стоїть завдання безпечно повернути астронавтів на Землю і зробити так, щоб польоти повторювалися знову і знову.

Довідка Finance.ua:

  • Вчора, 30 травня, компанія Ілона Маска SpaceX вперше за майже 10 років запустила на Міжнародну космічну станцію американський космічний корабель з двома астронавтами на борту, який називається Crew Dragon.
  • Останнім часом американці літали на МКС на російському “Союзі”.
  • Вартість відправки одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійдеться NASA в 50 мільйонів доларів, у той час як “Роскосмос” бере за цю послугу майже вдвічі більше – $90 мільйонів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас