"Газпром" виставив Білорусі рахунок за газ на сотні мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" виставив Білорусі рахунок за газ на сотні мільйонів доларів

Енергетика
1552
У “Газпромі” заявили, що Білорусь заборгувала за поставлений природний газ понад 165 млн дол.. Переговори про продовження поставок в 2021 році будуть вестися тільки після врегулювання питання боргу.
Про це заявив голова правління “Газпрому” Олексій Міллер, передає РБК.
“Загальна сума білоруської заборгованості за постачання російського газу на сьогодні становить $165,57 млн. Відразу тільки-но буде повністю врегульована заборгованість, російська сторона буде готова призначити переговори щодо умов постачання газу з 1 січня 2021 року”, — сказав Міллер.
Голова “Газпрому” додав, що відповідне повідомлення було направлено 29 травня міністру енергетики Білорусії Віктору Каранкевичу.
Напередодні президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав Росію знизити ціни на поставлений газ до світових.
Лукашенко 2 квітня заявив, що в поточних умовах ціна на російський газ для республіки повинна бути практично в три рази нижчою за контрактну і скласти $40-45 замість $127 за тисячу кубометрів.
Пізніше Міністерство енергетики Білорусі запропонувало “Газпрому” знизити вартість газу для республіки в 2020 році.
“Наразі простежується яскраво виражена динаміка зниження світових цін на енергоресурси, в тому числі на природний газ. У цих обставинах білоруська сторона ініціювала перед ПАТ “Газпром” питання про перегляд у бік зниження вартості природного газу, що поставляється в 2020 році в Білорусь”, – сказав білоруський міністр енергетики Віктор Каранкевич 9 квітня.
Він також заявив, що Білорусь хоче купувати частину російського газу на біржі. “Як один з механізмів перегляду запропонована (“Газпрому” – ред.) можливість купівлі певних обсягів газу на біржових майданчиках за конкурентними цінами”, – додав міністр.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас