Єврокомісія схвалила виділення 500 млн євро Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія схвалила виділення 500 млн євро Україні

Казна та Політика
431
Європейська комісія схвалила виплату Україні кредиту у розмірі 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги (MFA). Це останній транш у рамках цієї програми.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Європейської комісії.
Повідомляється, що з цим траншем ЄС загалом надав Україні у вигляді позик 3,8 млрд євро. Це найбільша сума, яку виділяли країні-партнеру ЄС.
Як підкреслив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, Україна залишається одним з пріоритетів європейського порядку денного.
“У рамках четвертої програми макрофінансової допомоги Україна завершила необхідні контрольні показники реформ, і ми готуємо виплату 500 млн євро. В рамках допомоги в боротьбі з наслідками пандемії ми надамо Україні додаткову допомогу в розмірі 1,2 млрд євро”, – додав він.
Водночас єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні зазначив, що це останній транш в рамках четвертої програми, а подальша підтримка України буде надаватися в пакеті заходів з боротьби з коронавірусом.
Уточнюється, що виділення траншу стало можливим після того, як Україна завершила 12 погоджених з Брюсселем політичних дій. Вони включали заходи з боротьби з корупцією і відмиванням грошей, управління державними фінансами, банківським сектором, енергетикою, охороною здоров’я та соціальною політикою.
Кредит надається у вигляді довгострокових позик з низькими відсотками.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас