Мінфін погасив єврооблігації під гарантією США на суму 1 млрд доларів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін погасив єврооблігації під гарантією США на суму 1 млрд доларів США

Казна та Політика
545
Вчора, 28 травня 2020 року, Міністерство фінансів України погасило другий випуск облігацій зовнішньої державної позики (ОЗДП) під гарантію США. Загальна сума платежу становила понад $1 млрд.
Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.
«Незважаючи на світову кризу та виклики для країн, що розвиваються, Україна продовжує вчасно та в повному обсязі виконувати свої боргові зобов’язання. Кошти, отримані під гарантію США протягом 2014-2016 років, надали суттєву підтримку для державного бюджету у складний для України час та сприяли проведенню реформ в Україні. Ми вдячні нашим партнерам у США за допомогу як під час попередньої кризи, викликаної збройною агресією та анексією частини території України, так і зараз, під час глобальної економічної кризи, викликаної поширенням коронавірусу», – сказав Юрій Буца, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом.
Випуск ОЗДП під гарантію США номінальною сумою $1 млрд було здійснено у 2015 році із процентною ставкою 1,847% на рік.
Це другий з трьох випусків під гарантію США, здійснених у 2014-2016 роках за ставкою менше 2% річних, перший з яких був погашений в травні 2019 року. Погашення ОЗДП, випущених в 2016 році, буде здійснено Мінфіном у вересні 2021 року.

Довідка Finance.ua:

  • За підсумками 2019 року рівень державного боргу до ВВП знизився до 44,3%.
  • Мінфін продовжує реалізовувати Стратегію управління державним боргом, в тому числі шляхом втілення раціональної політики управління державним боргом, зміцнення відносин з інвесторами, залучення міжнародних інвесторів на внутрішній ринок державних облігацій та покращення рейтингів України як позичальника.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас