ПриватБанк виявив підробку документів у справі про 250 млн доларів Суркісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк виявив підробку документів у справі про 250 млн доларів Суркісів

Фондовий ринок
1159
Державний “ПриватБанк” звернувся із заявою в Державну виконавчу службу про підробку документів у справі про депозити на 250 млн доларів сім’ї Суркісів. Також банк направить відповідну заяву в правоохоронні органи.
Про це повідомляє пресслужба банку.
“ПриватБанк звернувся з заявою до державної виконавчої служби про повернення виконавчих документів за заявами шести компаній, пов’язаних з братами Суркісами, через наявні обставини підробки документів, за якими були відкриті такі провадження”, – ідеться в повідомленні.
Як зазначається, заяви до державної виконавчої служби від імені позивачів CAMERIN INVESTMENTS LLP, SUNNEX INVESTMENTS LLP, TAMPLEMON INVESTMENTS LLP, BERLINI COMMERCIAL LLP, LUMIL INVESTMENTS LLP, SOFINAM INVESTMENTS LLP були підписані нібито керівництвом компаній, проте, при співставленні з іншими документами підписів директорів, виникли підозри щодо автентичності таких підписів.
ПриватБанк звернувся до спеціалізованої установи щодо проведення почеркознавчої експертизи підписів, за результатами якої встановлено, що підписи від імені директорів компаній виконано іншою особою.
Нагадаємо, що згідно ухвали Печерського районного суду м. Києва, ПриватБанк має примусово виплатити компаніям, пов’язаним із родиною Суркісів, більше 250 млн доларів США за депозитними договорами, що були припинені ще в грудні 2016 року. Зобов’язання за цими депозитними договорами були обміняні на акції додаткової емісії ПриватБанку під час націоналізації (bail in).
Вже 15 червня 2020 року Велика Палата Верховного Суду продовжить розгляд іншої справи за позовом родини Суркісів, а саме про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім’ї Суркісів пов’язаними з ПриватБанком особами та про визнання нечинними договорів обміну їх депозитів обсягом 1 млрд грн на акції додаткової емісії ПриватБанку під час націоналізації (bail-in).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас