Apple купила канадський стартап Inductiv для подальшого вдосконалення Siri — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple купила канадський стартап Inductiv для подальшого вдосконалення Siri

Фондовий ринок
321
Apple купила Inductiv Inc., канадський стартап в галузі машинного навчання, з метою подальшого вдосконалення голосового помічника Siri, а також технологій штучного інтелекту і Data Science.
Про це повідомив редактор Bloomberg Марк Гурман (Mark Gurman).
“В останні тижні команда інженерів з Inductiv (Ватерлоо, провінція Онтаріо) приєдналася до Apple, щоб зайнятися Siri, машинним навчанням і Data Science. Apple підтвердила угоду, заявивши, що “час від часу купує невеликі технологічні компанії і зазвичай не обговорює свої цілі або плани”, — повідомив Гурман.
Крім профілів співробітників в LinkedIn, у стартапу немає присутності в Інтернеті, але, згідно з публікацією, ним розроблена технологія, яка використовує ШІ для виявлення і виправлення помилок в даних, що важливо для машинного навчання і відноситься до галузі Data Science.
Раніше Apple найняла фахівців у цій галузі, в тому числі кількох інженерів з консалтингової компанії Silicon Valley Data Science в 2018 році. Передбачається, що Apple продовжує модернізацію технології, використовуваної в Siri, інших продуктах і сервісах з підтримкою ШІ.
Як зазначає Гурман, в останні роки Apple придбала цілу низку компаній, що займаються ШІ і даними, в тому числі Tuplejump, Laserlike, Turi і Perceptio. Тільки в цьому році компанія купила Voysis для поліпшення розпізнавання мови інтелектуальним асистентом Siri, стартап в сфері віртуальної реальності NextVR і розробника популярного погодного додатку Dark Sky.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас