Raspberry Pi випустили свій найдорожчий мінікомп'ютер (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Raspberry Pi випустили свій найдорожчий мінікомп'ютер (фото)

Технології&Авто
2211
Фонд Raspberry Pi випустив нову версію своєї флагманської моделі Raspberry Pi 4. Крім моделей з 2​​ГБ і 4 ГБ оперативної пам’яті, з’явилася нова модель на 8 ГБ. Ця модель коштує 75 доларів, що робить її найдорожчою Raspberry Pi.
Як завжди, ви отримуєте одноплатний комп’ютер розміром з колоду карт. Він має процесор на базі ARM, багато портів, Wi-Fi, Bluetooth і велику спільноту комп’ютерних ентузіастів. Ви зможете запускати програми, які вимагають більше оперативної пам’яті, незалежно від того, чи використовуєте ви Raspberry Pi для запуску сервера або як настільний комп’ютер.
Всі різні версії Raspberry Pi 4 мають однакові характеристики, крім оперативної пам’яті. Деякі компоненти перенесені на плату, але це всього лише незначне коригування. Раніше цього року Фонд Raspberry Pi замінив Raspberry Pi 4 ємністю 1 ГБ на Raspberry Pi 4 ємністю 2 ГБ, зберігши при цьому ту саму ціну.
Raspberry Pi випустили свій найдорожчий мінікомп'ютер (фото)
Отже, ось поточна лінійка Raspberry pi 4:
  • Raspberry Pi 4 з 2 ГБ оперативної пам’яті за 35 доларів;
  • Raspberry Pi 4 з 4 ГБ оперативної пам’яті за 55 доларів;
  • Raspberry Pi 4 з 8 ГБ оперативної пам’яті за 75 доларів.
Фонд повідомляє, що деякий час працював над варіантом 8 ГБ, але це зайняло більше часу, ніж очікувалося, оскільки пакет оперативної пам’яті LPDDR4 з 8 ГБ повинен був бути спеціально розроблений для Raspberry Pi.
У сфері програмного забезпечення Фонд Raspberry Pi почав роботу над 64-розрядною версією Raspbian, операційної системи, призначеної для роботи на Raspberry Pi. Raspbian як і раніше використовує 32-розрядне ядро ​​і повинен переключитися на 64-розрядне, щоб використовувати 8 ГБ оперативної пам’яті. А поки що ви можете встановити Ubuntu або Gentoo на Raspberry Pi.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас