Boeing оголосив про плани звільнити кожного десятого співробітника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing оголосив про плани звільнити кожного десятого співробітника

Фондовий ринок
224
Компанія Boeing Co повідомила в середу, що скорочує понад 12 тис. робочих місць в США, включаючи 6 770 вимушених звільнень, на тлі реорганізації через пандемію коронавірусу.
Boeing також повідомила, що планує скоротити ще кілька тисяч співробітників в найближчі місяці, але не уточнила, де саме.
Авіавиробник скорочує витрати, оскільки різке падіння попиту на літаки під час пандемії посилило кризу для компанії, яка у 2019 зіткнулася з припиненням експлуатації своїх лайнерів 737 MAX після двох катастроф.
Boeing повідомила, що відновила виробництво 737 MAX “низькими темпами” на заводі в Рентоні, штат Вашингтон. У квітні Рейтер повідомило, що регулятори, як очікується, схвалять відновлення польотів MAX не раніше серпня.
У квітні компанія оголосила, що до кінця 2020 року скоротить 10% штату в усьому світі, який зараз становить 160 тис. людей.
Boeing повідомила в середу, що 5 520 співробітників в США звільняться за власним бажанням, але повідомила 6 770 працівників про вимушені звільнення. Голова компанії Девід Калхун повідомив співробітникам в електронному листі, що “руйнівний вплив пандемії на авіаційну галузь означає глибоке скорочення кількості комерційних літаків і послуг, які знадобляться нашим клієнтам протягом наступних декількох років, що своєю чергою означає меншу кількість робочих місць на наших лініях і у наших офісах… Шкода, що немає іншого способу”.
Boeing повідомила, що розраховує відновити постачання 737 MAX в третьому кварталі після отримання схвалення регуляторів, поступово збільшивши їх до 31 літака в місяць протягом 2021 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас