Boeing відновив виробництво скандальних літаків 737 MAX — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing відновив виробництво скандальних літаків 737 MAX

Фондовий ринок
346
Авіакомпанія Boeing повідомила про відновлення виробництва своєї моделі 737 MAX на заводі в Рентоні, штат Вашингтон.
Boeing повідомляє, що буде поступово нарощувати виробництво літаків 737 MAX у цьому році.
У заяві йдеться, що поки обсяги виробництва невеликі, оскільки компанія впровадила більше десятка ініціатив для підтримки безпеки на робочих місцях і збереження якості продукції. Водночас, точна кількість вироблених літаків не називається.
Нагадаємо, 29 жовтня 2018 року пасажирський Boeing 737 Max авіакомпанії Lion Air впав у море за кілька хвилин після вильоту з аеропорту Джакарти, загинули всі 189 осіб, що знаходилися на борту. Це була перша катастрофа новітньої моделі одного з найпопулярніших у світі літаків. Через п’ять місяців за схожих обставин розбився ще один Boeing 737 Max – в Ефіопії, після чого експлуатація літаків цієї моделі була припинена по всьому світу. Після трагедії в Ефіопії регулятори по всьому світу заборонили літакам сімейства MAX літати.
Розслідування катастрофи в Ефіопії ще не завершено; звіт про катастрофу в Індонезії був оприлюднений 25 жовтня, він зайняв 353 сторінки. У ньому наголошується, що до авіакатастрофи призвела низка проблем, порушень та помилок – як з боку компанії-виробника, так і перевізника і його пілотів.
Індонезійські слідчі прийшли до висновку, що причиною падіння літака стали механічні та конструктивні проблеми в системі поліпшення характеристик маневрування (Maneuvering Characteristics Augmentation System, MCAS) – вона у фоновому режимі коректувала дії пілота.
У Конгресі США восени відбулися слухання, на яких було оголошено, що американська авіаційна влада після катастрофи 737 Max в Індонезії в жовтні 2018 року була поінформована про ризик повторення інциденту. Також, аналіз, проведений Федеральним управлінням цивільної авіації США, показав, що за подальший час експлуатації літака могло статися не менше десятка таких же катастроф, якщо в конструкцію 737 Max не будуть внесені зміни.
У січні 2020 року Boeing офіційно призупинив виробництво літаків 737 серії Max.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас